CoolPolitika.hu

Álházasság miatt ítéltek börtönre két magyar nőt Walesben

2011  //  Nov  //  19  //  MTI

Álházasság miatt ítéltek börtönre két magyar nőt WalesbenSzabadságvesztésre ítéltek a nagy-britanniai Walesben egy magyar nőt, aki pénzért akart álházasságot kötni egy illegális bevándorlóval. Az elítélt egyik rokona, aki megszervezte az álesküvőt, szintén börtönbe került.

A Daily Mail című konzervatív brit tömeglap pénteki beszámolója szerint a 33 éves B.E. 400 font (145 ezer forint) ellenében vállalta, hogy felségül megy a pakisztáni születésű, 25 esztendős Asif Hussainhoz. Hussain diákvízuma lejárt, és az álházassággal remélte meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét. Az esküvőt B.E. unokatestvére, a 45 éves F.V. szervezte meg, a pénzt Hussain adta át "jövendőbelijének".    B.E.-t a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve, még mielőtt a frigy megköttetett volna.

 

A Mail beszámolója szerint a tárgyaláson a vád részéről elhangzott, hogy az ügy gyanússá vált az anyakönyvvezetőnek, aki "nagyon furcsának" találta, hogy a pár "a lehető leggyorsabban" össze akar házasodni, ám az előkészületek során a "menyasszony" és a "vőlegény" gyakorlatilag egy szót sem váltott egymással. B.E. először arról igyekezett meggyőzni a rendőrséget, hogy valóban feleségül akar menni Hussainhoz, mondván: kapcsolatuk "szerelem volt az első látásra". Nem sokkal később azonban mindketten beismerték, hogy hamis kapcsolatról volt szó. A tárgyaláson mindhárom vádlott elismerte bűnösségét a bevándorlási törvények megsértésére szőtt összeesküvésben.

 

B.E.-re - akinek van egy gyermeke - tíz hónap, rokonára és segítőjére, V.E.-re fél év szabadságvesztést rótt ki a cardiffi koronabíróság. Hussain 12 hónap börtönbüntetést kapott. Az ügyben eljáró bíró közölte a két elítélt magyar nővel - akik eddig Manchesterben laktak -, hogy büntetésük letöltése után a brit belügyminiszter dönt majd esetleges kitoloncolásukról.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés