CoolPolitika.hu

Akciókkal igyekeznek ösztönözni a benzinvásárlást

2012  //  Sze  //  05  //  MTI

Akciókkal igyekeznek ösztönözni a benzinvásárlástKedvezményes, áruvásárláshoz kötött tankolási akciókkal igyekeznek csalogatni a vevőket a benzinkutak az egyre kevésbé autózó Olaszországban.

Az itáliai üzemanyagkutak által a nyári hónapokban kínált akciós szezonnak vége. A literenkénti ár ismét túllépte a két eurót. Ez magyarázza az üzletláncokhoz és termékekhez kötött üzemanyag-vásárlási ajánlatokat - számolt be az olasz sajtó a benzinár emelkedésével egy időben elterjedt kereskedelmi jelenségről. A Centro Studio Promotor autópiaci kutatócég adatai szerint 2012 első hat hónapjában az olaszok üzemanyag-fogyasztása 9,7 százalékkal esett vissza tavalyhoz képest, miközben a benzin és a gázolaj egy év alatt közel 20 százalékkal drágult.

 

Az Esselunga olasz nagykereskedelmi hálózat szupermarketjei csatlakoztak elsőként. Minden ötveneurós vásárlás után nyolceurós üzemanyag-kedvezmény jár, amelyet az akcióhoz csatlakozó kutaknál lehet beváltani. A kedvezményhez legalább negyven euró üzemanyagot kell tankolni. Hat tubus Colgate fogkrém vásárlásához tízeurós üzemanyag- vásárlókártya jár. Kétszázalékos kedvezményt kapnak a kutaknál azok, akik az olasz Postabank kártyájával tankolnak. A Fiat autóvásárlási akciója is olcsóbb üzemanyaggal kecsegtet: minden új Fiat autóval három évig egy euróba kerül literenként a tankolás. Az olaszországi járműipart képviselő Anfia adatai szerint az olasz autópiac eladási mértéke augusztusban visszaesett az 1978-as szintre.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés