CoolPolitika.hu

Agyszülemény a kannibalizmus vádja

2011  //  Okt  //  19  //  MTI

Agyszülemény a kannibalizmus vádjaTipikus európai agyszüleménynek nevezték a polinéziai hatóságok kedden azt a vádat, hogy a Csendes-óceán déli részén fekvő Marquesas-szigetcsoport egyik szigetén egy német turistát kannibálok faltak volna fel.

A legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild előző nap tudósított arról a horrortörténetről, amely szerint a 40 éves német üzletembert - aki barátnőjével a Francia Polinéziához tartozó Nuku Hiva nevű szigeten turistáskodott - egy helyi vadász a feltételezek szerint előbb megölt, majd feldarabolt, azután megsütött és végül elfogyasztott. A nemzetközi sajtó más tudósításai szerint a turista nem is egy, hanem több helyi kannibál lakomája lett. Minderre abból következtettek, hogy a helyi csendőrök az eltűnt üzletember után kutatva egy kialudt tűzre, emberi csontokra, illetve fogakra és ruhadarabokra bukkantak.

 

A papeetei hatóságok keddi közleményben cáfolták, hogy kannibalizmus történt volna. Elismerték, hogy a csontok, a fogak, illetve a ruhafoszlányok minden valószínűség szerint a német férfitől származnak, de azt állították, hogy a vizsgálat nem igazolja a kannibalizmus vádját. Hangoztatták, hogy a nyomozás tovább folytatódik, és a DNS-vizsgálatot Párizsban végzik. Annak eredményét pedig átadják a német szövetségi bűnügyi hivatalnak, amely bekapcsolódott a nyomozásba.

 

A helyi francia államügyész abszurdnak nevezte a kannibálgyilkosság gyanúját. Egy neves francia tudóssal együtt azt tipikus európai agyszüleménynek nevezte, amelynek célja a helyi lakosság megsértése. A Marquesas-szigetcsoporton kannibálok utoljára a XIX. század végén hódoltak különleges szenvedélyüknek - érvelt az államügyész, hangoztatva, hogy azóta emberi áldozat egyik szigeten sem volt. Mindenesetre a meggyanúsított 31 esztendős helyi vadász egyelőre nem került elő.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés