CoolPolitika.hu

A világ Obamát akarja

2008  //  Okt  //  06  //  coolpolitika

A világ Obamát akarja Ha az egész világ szavazhatna a novemberben tartandó amerikai elnökválasztáson, Barack Obama, a Demokrata Párt jelöltje elsöprő győzelmet aratna - derült ki a Reader,s Digest című amerikai magazin 17 országban, 17 ezer ember megkérdezésével készült nemzetközi közvélemény-kutatásából.

Obama támogatottsága 75 százalékos például Franciaországban, Spanyolországban és Ausztráliában. Németországban 85 százalék szavazna rá, sőt Hollandiában még ennél is tekintélyesebb, 92 százalékos az illinois-i szenátor népszerűsége. A színes bőrű politikus Oroszországban szerepelne leggyengébben a felmérés szerint, itt 52 százalékos támogatást érne el.

John McCain, a republikánus elnökjelölt a képzeletbeli nemzetközi szavazatokból Indiában és a Dél-afrikai Köztársaságban szerezné a legtöbbet, 26 százalékot, a többi országban viszont még ennél is gyengébben szerepelne: Tajvanon például mindössze a voksok 6 százalékára számíthatna.

Az amerikai válaszadók körében viszont korántsem ilyen egyértelmű a két jelölt népszerűsége közti különbség: McCaint honfitársai 38 százaléka, Obamát pedig 36 százaléka támogatja a Reader,s Digest eredményei szerint. Ezek az adatok nincsenek összhangban az amerikai felmérésekkel, amelyek az utóbbi időben már az Egyesült Államokban is Obama előnyét mutatják.

 

(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés