CoolPolitika.hu

A Vatikán elutasítja a nyomást XII. Pius szentté avatása ügyében

2009  //  Jún  //  21  //  MTI

A Vatikán elutasítja a nyomást XII. Pius szentté avatása ügyébenXVI. Benedik pápának saját magának, beavatkozás nélkül kell döntenie arról, hogy szentté avatja-e a nácizmus korának nagy vitákat kiváltó egyházfőjét - közölte pénteken a Vatikán, elutasítva minden, az egyházon belülről érkező esetleges nyomást.

XII. Piust (Eugenio Pacelli), aki 1939 és 1958 között ült a pápai trónon, egyes zsidó szervezetek azzal vádolták meg, hogy a második világháború idején szemet hunyt a holokauszt felett. Ezt támogatói cáfolják.

 

A Vatikán néhány órával azután adott ki szokatlanul éles hangnemű közleményt, hogy Peter Gumpel atya, posztulátor (a Pacelli-dosszié összeállításáért felelő vatikáni jogász) azt sejtette, hogy a pápa nem írja alá a boldoggá avatási rendeletet, mert nem akarja elrontani a katolikus egyház és a zsidók közötti kapcsolatokat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés