CoolPolitika.hu

A rózsaszín Manila

2009  //  Már  //  11  //  MTI

A rózsaszín ManilaA Fülöp-szigetek fővárosa egyre rózsaszínűbb, aminek nem esztétikai vagy gyakorlati oka van, pusztán egy tehetős asszony szeszélyének köszönhető.

María Lourdes Fernando szereti a rózsaszínt. Férje, Bayani Fernando annak a szervezetnek a vezetője, amely felügyeli a kaotikus Manila, az egyik legzsúfoltabb ázsiai város modernizálását. A munkálatok folyamán egész sor városi infrastrukturális objektumot festettek rózsaszínűre, a nő kedvéért. A turistákban és a helybeliekben megütközést váltott ki a látvány, egyenesen giccsesnek találják. Többen úgy vélik, a város egy óriási óvodához hasonlít. A 61 éves Bayani Fernando szerint viszont a rózsaszín harmóniát teremt a kék éggel, megszépíti a várost, és csökkenti a stresszt.
   
Manila hatalmas közlekedési dugóiról, poros utcáiról és számtalan, elkezdett, ám be nem fejezett utcai munkálatainak gödreiről híres. Bayani Fernando a 2010-es választásokon pályázik az elnöki posztra. A Fülöp-szigetek lakóiban pedig felmerült a kérdés, hogy ha netán győz, vajon rózsaszínre festi az egész országot?
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés