CoolPolitika.hu

A muzulmánok nem játszanak a melegekkel

2009  //  Okt  //  07  //  MTI

A muzulmánok nem játszanak a melegekkelEgy muzulmán klub nem kíván játszani a homofóbia ellen harcoló Paris Foot Gay (Párizsi Meleg Foci) elnevezésű csapattal a francia szabadidős labdarúgó bajnokságban - adta hírül kedden a France Info hírrádió.

-Elnézést, de az önök csapatának neve és a mi csapatunk gyakorló muszlim meggyőződése miatt nem tudunk játszani önök ellen, mivel meggyőződésünk sokkal fontosabb, mint egy egyszerű meccs, elnézést még egyszer, hogy csak ilyen későn szóltunk - olvasható abban az emailben, amelyet a bajnokság múlt hétvégre tervezett hivatalos mérkőzése előtti este a muzulmán Créteil Bébel az ellenfélnek elküldött. Pascal Brethes, a meleg klub elnöke a rádiónak elmondta: -Elég kínos ez a néhány szavas üzenet. Öt éve játszunk a bajnokságban, de még soha nem volt példa hasonló esetre. Elképesztő, hogy ilyen történhet 2009-ben!

 

A klubvezető szerint az udvarias hangvételű levél egyszerűen arról szól, hogy a Créteil Bébel nem akar homoszexuálisokkal játszani. Pedig a Paris Foot Gay nem is meleg klub, hanem olyan játékosokból áll - hetero- és homoszexuálisokból egyaránt -, akik az előítéletek és a diszkrimináció ellen harcolnak. Internetes oldalukon a meleg klub nyilvánosan felszólította a bajnokság szervezőit, a Szabadidős Labdarúgó Liga Bizottságát (CFL), hogy "megfelelő szankciókat" helyezzen kilátásba a muzulmán klub ellen. A Paris Foot Gay feljelentést is kíván tenni a játékot megtagadó csapat ellen arra emlékeztetve, hogy a homofóbiát ugyanúgy büntetik Franciaországban, mint a rasszizmust.

 

A Créteil Bébel egyik vezetője ugyanakkor a rádióban is megismételte álláspontját: -Muzulmánként igenis jogom van megtagadni a játékot, mert nem értek egyet a gondolataikkal ... de ha valaki emiatt megsértődött, elnézést kérek. A bajnokság szervezői közleményben fejezték ki "megdöbbenésüket" a történtek miatt és jelezték: magyarázatot várnak a Créteil Bébeltől. Amennyiben a muzulmán klub nem hajlandó lejátszani a mérkőzést, kizárják a csapatot a bajnokságból.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés