CoolPolitika.hu

A drogellenes ügynökök halálát túladagolás okozta

2009  //  Júl  //  02  //  MTI

A drogellenes ügynökök halálát túladagolás okoztaVélhetően kábítószer-túladagolás okozta a halálát két orosz drogellenes ügynöknek, akiknek a holttestét szerda reggel találták meg a szövetségi kábítószer-ellenes szolgálat egyik moszkvai irodájának pincéjében. Egyikükről később a sajtó kiderítette, hogy egy korábbi befolyásos elnöki testőrparancsnok veje.

Az Interfax orosz hírügynökségnek nevük elhallgatását források azt valószínűsítették, hogy a két fiatal hadnagy halálát drogtúladagolás okozta. A szolgálat szóvivője később közölte, hogy a halál pontos okát szakértői vizsgálat hivatott tisztázni, de egyelőre ételmérgezésre gyanakszanak.

 

A Moszkovszkij Komszomolec című napilap csütörtöki számában megjelenő - a gazeta.ru című honlap által szerdán előzetesen ismertetett - értesülése szerint a két halott egyike Alekszandr Korzsakov veje. Korzsakov jelenleg parlamenti képviselő, a 90-es években viszont Borisz Jelcin akkori elnök igen befolyásos - sajtóbeszámolók szerint az államfő bizonyos politikai döntéseire is hatással lévő - testőrparancsnoka volt.

 

A lap úgy tudja, hogy a Korzsakov-vő társaival együtt lazított a pincében kialakított szaunában. A társaság egyik tagja hajnali egykor egyikük rosszullétére hivatkozva kihívta a mentőket, akik injekciót adtak az illetőnek, majd távoztak. Oroszországban az utóbbi években meredeken megugrott a drogfogyasztás. Egyes adatok szerint a közel 140 milliós országban hatmillióra tehető a kábítószer-élvezők száma, akik közül évente mintegy 90 ezren halnak bele a túladagolásba.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés