CoolPolitika.hu

A WWF által megfigyelt medvét lőttek ki

2012  //  Sze  //  06  //  MTI

A WWF által megfigyelt medvét lőttek kiKilőttek egy, a Természetvédelmi Világalap (WWF) által nyakörvvel megfigyelt barnamedvét Romániában, egy máramarosi vadásztársaság területén.

Bár Romániában nem tilos a medvék korlátozott számú kilövése, a társaságnak nem volt engedélye medvevadászatra. Éppen ezért a szakértők úgy vélik, orvvadászok garázdálkodtak a területen, akik miután látták, hogy a medvén nyakörv van, a tetemet hátrahagyva elmenekültek - tájékoztatta a WWF az MTI-t közleményben. A 6-8 év körüli, 150 kilogrammos hím medve tetemére augusztus 30-án találtak rá a szakemberek, miután a rádiótelemetriás nyakörvének nyomkövetője egyértelműen jelezte, hogy az állat kimúlt. A helyszínre érkezve megállapították, hogy a barnamedvét kilőtték.

 

A medvét júniusban fogták be a WWF szakemberei, akik elhelyeztek rajta egy GPS nyomkövető nyakörvet. Az állatnak ez semmilyen kellemetlenséggel nem járt, és két év múlva egyszerűen leesett volna a nyakáról az eszköz. E két év alatt rengeteg hasznos információt szolgáltatott volna a medve a szakértők számára arról, hogy merre vándorol, átjut-e a környező országokba, melyek a kedvelt táplálkozó helyei és hol szaporodik.    A kilőtt példány egyike volt annak a három állatnak, amelyet a WWF programjának keretében láttak el nyomkövetővel. A Kárpátok az egyik utolsó olyan terület Európában, ahol a nagyragadozók még életképes populációi megtalálhatók.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés