CoolPolitika.hu

A világ legostobább táblái

2011  //  Aug  //  01  //  MTI

A világ legostobább táblái-Vigyázat! Esőben az út vizes! - ez az egyik győztese annak a szavazásnak, amelyet a világ legostobább út- és egyéb eligazító tábláiról kért közönségétől a bannedinhollywood.com című amerikai honlap.

A vizes tábla az Egyesült Államokban segíti azokat, akik még életükben nem találkoztak esővel, vagy ha mégis, éppen nem úton voltak. -A lift nem működik! Kérjük, használja a liftet! - ez a felirat is az Egyesült Államokban gondolkodtatja el elolvasóit. Szerzője feltehetően másodjára lépcsőt akart írni, de még mindig a liftnél tartott az agya. A szavazáson a toplistára került egy ostobának egyáltalán nem mondható, sokkal inkább kereskedelmi agyafúrtságról tanúskodó táblafelirat is. -Vegyen egy sült halat krumplival kettő áráért, és akkor kap egy második adagot teljesen ingyen! - Hogy hányan csaptak le a rendkívüli akcióra, és vettek rögvest két adagot, nem tudni.

 

Egy túraösvény kezdőpontjánál a következő feliratú táblát tették ki amerikai erdészek: -Az ösvény kialakításánál tekintettel voltunk testi és szellemi fogyatékosokra. Azok, akik nem fogyatékosok, szintén használhatják az ösvényt az eredeti célnak megfelelő módon. - A táblatoplistáról beszámoló brit Metro újság saját hazája tájáról is szolgál példákkal.  -Sávlezárás forgalomtorlódás enyhítése végett. -Lezárt útsávban valóban nem alakul ki dugó. A megoldás mellett viszont... nem sok szól.  -Segélyhívó telefon 20 méterre! - Ez egy önhibát korrigáló tábla. Csak az veszi nagy hasznát, aki a táblától nem látja a telefont. A segíteni nagyon akaró mesterek szerencsére csak egy feliratot tettek ki, így nem takarták el túlzottan a különben messziről is szembeötlő segélytelefont. És nem tettek 1 méterrel elé egy -Segélyhívó telefonra figyelmeztető tábla 1 méterre!- táblát.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés