CoolPolitika.hu

A világ legkisebb férfija

2010  //  Okt  //  15  //  MTI

A világ legkisebb férfijaHatvanhét centiméter magas nepáli fiatalember a világ legkisebb férfija. A világrekordot csütörtökön hitelesítette a Guinness rekordok könyve, amikor Khagendra Thapa Magar betöltötte a 18. életévét.

-Nagyon boldog és izgatott vagyok - mondta Magar, aki eddig a világ legkisebb kamaszának címét viselte. Családja ugyan már évek óta sürgette a rekordokat hitelesítő Guinnesst, hogy ismerjék el a világ legkisebb férfijának is, a kérést azonban eddig azzal utasították el, hogy a fiú még nőhet. Ebben a kategóriában a korábbi rekorder a 70 centiméter magas kolumbiai Edward Nino Hernandez volt.

 

Magar méreteit csütörtökön hitelesítették orvosok és a Guinness kiküldöttei a fiú szülővárosában, a Katmandutól 200 kilométerre nyugatra fekvő, turisták által szívesen látogatott Pokharában. Az 5,5 kilogrammot nyomó Magar mindössze 600 grammal született. Szülei nem tudják, hogy miért nem fejlődött rendesen, 13 éves öccse a korosztályának megfelelő nagyságú. A kétszobás házban élő család egyszerű körülmények között, gyümölcseladásból tartja fenn magát. A hároméves kisbaba nagyságának megfelelő Magar iskolába is járt, de tanulási nehézségei voltak. A fiú mostanában egy utazó tánccsoport tagjaként járja a vidéket. A nepáli kormány a jövőre meghirdetett nepáli turisztikai év alkalmából jószolgálati nagykövetének nevezte ki a rekordert. Mint Magar szülei elmondták: abban bíznak, hogy világrekorderként és a média figyelme folytán nem kell majd aggódniuk fiuk jövője miatt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés