CoolPolitika.hu

A világ egyik legnagyobb családosa

2011  //  Már  //  01  //  MTI

A világ egyik legnagyobb családosaA világ egyik legnagyobb családosa az az indiai férfi, akinek 39 felesége van, tőlük 94 gyereke, akiktől pedig 33 unokája - eddig.

A 66 éves családfő XXL-es famíliájával egy százszobás, négyemeletes házban él a bangladesi határ közelében. A nejtlétszám még nőhet, mivel egyáltalán nincs a férfi ellenére a feleséggyűjtés. Volt olyan év, hogy tízszer is megnősült. Első feleségét még 17 évesen vette el, az asszony három esztendővel idősebb nála. A feleségeknek jókora hálótermük van férjük hálószobája mellett. Éjszakánként nem bújik az összes asszony a hitvesi ágyba, de hét-nyolc mindig a férfival van.

 

A "gigacsaládon" belüli kis családok - azaz a felnőtt gyerekek házastársai és gyerekeik - külön szobákban laknak, de a konyha közös. A család napi rizsfogyasztása csaknem egy mázsa, krumpliból 60 kiló fogy. A főzés a feleségek feladatköre, a takarítás-mosás lányaikra hárul, a fiak a ház körüli mezőgazdaságban ténykednek: növénytermesztés mellett állattenyésztéssel foglalkoznak. A 39 nejű férfi egyébként keresztény vallású, mi több, egy szekta vezetője. Ez a gyülekezet 1942-ben alakult, megengedi a többnejűséget, és jelenleg mintegy 400 család tartozik hozzá. Vezetőjüket és családját adományokkal segítik.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés