CoolPolitika.hu

A világ 10 százaléka spanyolajkú lesz

2010  //  Dec  //  01  //  MTI

A világ 10 százaléka spanyolajkú leszA Föld népességének 10 százaléka spanyolajkú lesz az évszázad közepére, mindenekelőtt az Egyesült Államokban várható demográfiai változások révén.

A spanyolnyelv-akadémiák nemzetközi fórumán a mexikói Guadalajarában Humberto Lopez Morales kubai író beszélt arról, hogy a spanyol nyelv nagyarányú előretörésére lehet számítani. Lopez Morales szerint az Egyesült Államokban a spanyol nyelvű közösség "látványos" növekedésére lehet számítani. A spanyol jelenleg becslések szerint a bolygó 6,9 milliárdos lakosságából 450 milliónak anyanyelve. Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már 9 milliárd lakója lesz a Földnek. Az évszázad közepén a franciát a népesség 1,4 százaléka, a németet 1,2 százalék használja majd.

(MTI)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés