CoolPolitika.hu

A terrorszervezet pénzadományokat kér híveitől

2010  //  Aug  //  13  //  MTI

A terrorszervezet pénzadományokat kér híveitől Alig több mint egy év leforgása alatt immár harmadszor kért pénzadományokat híveitől az al-Kaida, ami annak lehet a jele, hogy a terrorszervezet anyagi gondokkal küzd.

Az al-Kaida üzenete egy szélsőségek által használt honlapon jelent meg szerdán. Hasonló ahhoz, mint a szervezet egyik afganisztáni parancsnokának, Musztafa Abu al-Jazídnak tavalyi júniusi felhívása volt. Akkoriban Jazíd - aki egy évvel később, májusban életét vesztette egy légicsapásban - azt mondta, hogy Afganisztánban sok fegyveres nem tud harcolni pénz és felszerelés híján.

 

Musztafa Abu al-Jazíd üzenetét egy hónappal később az al-Kaida második számú emberének, Ajmán az-Zavahrinak a felhívása követte. Zavahri a pakisztániaktól kért anyagi támogatást. A mostani üzenet tartalmazza Oszama bin Laden korábbi hangfelvételét, amelyen a terroristavezér arra szólítja a szervezettel rokonszenvező üzletembereket, hogy irányítsák az al-Kaidához adományaikat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés