CoolPolitika.hu

A szankciós politika folytatásával fenyeget az EU

2011  //  Okt  //  11  //  MTI

A szankciós politika folytatásával fenyeget az EUA szankciók bővítését és folytatását helyezték kilátásba az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn Szíria ellen, amíg "vége nincs az elfogadhatatlan erőszaknak" és "döntő előrelépés" nem mutatkozik egy békés és demokratikus átmenet irányában.

A miniszterek luxembourgi tanácskozásán kiadott közlemény kiemelte: az EU folyamatos felülvizsgálat alatt tartja és megfelelőképpen módosítja a rezsim és az azt támogató cégek és személyek elleni, célzott büntetőintézkedéseit. Az unió egyben üdvözölte, hogy a politikai ellenzék próbál egységes platformot alkotni, és pozitív lépésnek minősítette a szíriai nemzeti tanács létrehozását. A külügyminiszterek mély csalódásukat fejezték ki, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem tudott határozatot hozni a szíriai helyzetről.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés