CoolPolitika.hu

A sportszergyártó nem kedvezett a németeknek

2010  //  Jún  //  20  //  MTI

A sportszergyártó nem kedvezett a németeknekA gyártó adidas városi legendának minősítette azokat a kritikákat, melyek szerint a német játékosoknak riválisaiknál sokkal több idejük és lehetőségük volt hozzászokni a labdarúgó-világbajnokság labdájához, a sokat bírált Jabulanihoz.

-A játékszert egy Bayern München-meccsen mutattuk be december 4-én, talán ezért gondolják sokan, hogy a német futballistáknak hosszabb idejük volt használni azt - mondta pénteken Thomas Van Schaik, a német sportszergyártó cég képviselője. Hozzátette: a labdát legalább nyolc nemzeti bajnokságban tesztelték, mielőtt a múlt év utolsó hónapjában bemutatták. Megjegyezte azt is, hogy a Jabulani volt a decemberi klubvilágbajnokság és a januári Afrika Kupa hivatalos játékszere.

 

-Természetesen az adidasszal kapcsolatban álló német klubok kaptak belőle, de ugyanígy az argentin, a dél-afrikai, az orosz, az osztrák, a svájci, a holland, a belga, a portugál és a francia bajnokságban, illetve kupában is játszhattak vele - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy február óta minden olyan szövetség hozzájuthatott, amelynek válogatottja kvalifikálta magát a dél-afrikai világbajnokságra. A Jabulanit több játékos és edző is kritizálta a vb rajta előtt és az óta, egyesek strandlabdának, mások olcsó szupermarket-labdának nevezték.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés