CoolPolitika.hu

A remény nem külpolitikai stratégia

2012  //  Okt  //  08  //  MTI

A remény nem külpolitikai stratégiaA remény nem külpolitikai stratégia, a békét az erő demonstrálásán keresztül lehet biztosítani - hangoztatta Mitt Romney republikánus elnökjelölt a Virginiai Katonai Intézetben hétfőn elmondott, az Egyesült Államok kivételességére és vezető szerepére épülő külpolitikai stratégiáját ismertető beszédben.

"Tudom, hogy az elnök egy biztonságosabb, szabadabb és virágzóbb Közel-Keletet akar, amely szövetségben áll az Egyesült Államokkal. Osztom ezt a reményt. De a remény nem stratégia" - mondta Romney. "Nem támogathatjuk a barátainkat és győzhetjük le ellenségeinket a Közel-Keleten, ha a szavainkat nem támasztják alá tettek, amikor a védelmi kiadásainkat önkényesen és mélyen visszavágják, amikor nincs kereskedelmi programunk, amiről beszélhetnénk és amikor a stratégiánkat nem partnerségként, hanem passzivitásként fogják fel" - húzta alá a republikánus elnökjelölt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés