CoolPolitika.hu

A polgármester felesége takarította a várost

2011  //  Dec  //  05  //  MTI

A polgármester felesége takarította a várostSeprűvel a kezében vezette Róma kitakarítását a város főpolgármesterének felesége. Az esős idő ellenére sikerrel zárult az olasz fővárosban rendezett első tisztasági vasárnap.

Facebookon adtak egymásnak találkozót azok, akiknek elegük lett a műemlékkel és turistával teli Róma utcáit elárasztó szemétből. Négyszázan érkeztek seprűvel és gereblyével a városközpontban levő Largo Argentina terére, ahol pár óra alatt kipucolták az ókori templomok maradványait őrző régészeti területet. Hat csapatban összeszedték az eldobott papírt, üvegeket, kupakokat, cigarettacsikket. Még a kövekre ragasztott rágógumit is eltávolították. Az önkéntesek munkáját a római köztisztasági hivatal huszonöt dolgozója segítette a hulladék elszállításával.

 

A NoixRoma (A mi Rómáért) elnevezésű városvédő csoportnak ez volt az első akciója. A védnökségét Isabella Rauti, a főpolgármester Gianni Alemanno felesége vállalta, és gumikesztyűben szedte a szemetet Róma első embere is. -Rómaiak és turisták is sokat panaszkodnak arra, hogy a város egyre szemetesebb. Nekünk kell tenni azért, hogy ez ne így legyen - nyilatkozta a sajtónak Alemanno.  A főpolgármester szorgalmazta, hogy az olasz főváros kerületeiben élők havonta legalább egy napot szánjanak a közterületek kitakarítására. -Úgy szeressük és vigyázzunk Rómára mint saját otthonunkra. A város a miénk is - tette hozzá Rauti.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés