CoolPolitika.hu

A parlamentben készül szerepére a színésznő

2011  //  Jan  //  21  //  MTI

A parlamentben készül szerepére a színésznőMeryl Streep a brit parlamentben készül a néhai Margaret Thatcher szerepére. Az Oscar-díjas színésznő szerdán a jelenlegi kormányfő és a képviselők vitáját hallgatta végig az alsóházban.

A 61 esztendős Streep a The Iron Lady (A Vaslady) című filmben játssza majd Nagy-Britannia egyetlen női miniszterelnökének szerepét. Thatcher 1979-től egy évtizeden át töltötte be a brit kormányfő tisztét. A produkció felidézi az 1982-es falklandi válságot, amelynek megoldása 1983-ban hozzásegítette a konzervatív pártot vezető Thatchert újraválasztásához. Streep a Kramer kontra Karmer és a Sophie választása című filmjeiért kapott Oscar-díjat, tavaly pedig - már hetedik alkalommal - ismét elnyerte a legjobb színésznő Arany Glóbusz-díját a Julie and Julia - Két nő, egy recept című produkcióban nyújtott alakításáért.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés