CoolPolitika.hu

A parkokra is kiterjesztették a dohányzási tilalmat

2011  //  Feb  //  04  //  MTI

A parkokra is kiterjesztették a dohányzási tilalmatNew York város döntéshozói a parkokra, a strandokra és a Times Square területére is kiterjesztették a dohányzási tilalmat.

A szigorítást 36:12 arányban szavazták meg szerdán a képviselők, akik ezzel az Egyesült Államok egyik legszigorúbb közterületi dohányzási tilalmára mondtak igent. Christine Quinn, a városi tanács elnöke szerint az új jogszabály életeket ment és New Yorkot egy "egészségesebben élhető" várossá teszi. A füstölési tilalom a metropolisz mintegy 1700 közparkjára, az összesen 22,5 kilométer hosszú nyilvános tengerparti strandjaira, illetve az ezekhez kapcsolódó sétányokra terjed ki.

 

Az új jogszabály Michael Bloomberg polgármester aláírása után 90 nappal lép hatályba. A város vezetőjének 20 napja van arra, hogy kézjegyével hitelesítse a jogszabályt, azt azonban még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor írja alá. New York bárjaiban és éttermeiben 2003 óta tilos a dohányzás. A korlátozás támogatói szerint a passzív dohányzás már néhány szippantás után is kockázatot jelenthet az egészségre. Az ellenzők viszont azzal érvelnek, hogy a további szigorítás sérti a dohányosok jogait.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés