CoolPolitika.hu

A palesztinok kérik az államuk elismerését

2011  //  Jan  //  11  //  MTI

A palesztinok kérik az államuk elismerésétRijád al-Malki, a Palesztin Hatóság külügyminisztere kijelentette, hogy szeptemberben kérni fogja az ENSZ-től a palesztin állam elismerését, jelenleg pedig szavazatokért lobbizik a tagállamok körében.

A rámalláhi vezetésnek ez a lépése része a palesztinok úgynevezett B tervének, amelyet arra az esetre készítettek el, ha nem sikerülne tárgyalásos úton megállapodniuk Izraellel a békéről - írta az AP amerikai hírügynökség hétfőn, ismertetve a külügymniniszter előző napi nyilatkozatát.

 

Már öt dél-amerikai ország ismerte el független államként Palesztinát, legutóbb pénteken Chile. Noha elképzelhető, hogy a palesztin államiság elismerése megkapja a többséget az ENSZ Közgyűlésében, a jogilag kötelező érvényű döntéseket hozó Biztonsági Tanácsban valószínűleg elbukik az Egyesült Államok vétója miatt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés