CoolPolitika.hu

A nyáj tereli a kutyát

2011  //  Jún  //  26  //  MTI

A nyáj tereli a kutyátJuhiszonya van egy brit juhászkutyának, amiből következőn nem ő tereli a nyájat, hanem a nyáj őt - meg-megkergetve.

A négyéves Ci - ez a neve a fajtáját tekintve border collie-nak - kölyökkora óta képtelen ellátni eredeti munkakörét. Gazdasszonya, Jane Lippington szerint a kutya furcsa személyiségzavarral küszködik. Ösztöne szerint terelnie és ráncba szednie kellene a birkákat, ezért rendre a nyáj után ered, ám amikor a közelébe kerül - vagy ami az ebnek még rosszabb: a nyáj kerül az ő közelébe -, Cin úrrá lesz a félsz, és meghátrál. A juhok megérzik, hogy ők az urak, és gyakran megugrasztják őrzőjüket.

 

-A birkák nagyon erőszakosak tudnak lenni, ha azt hiszik, hogy ők vannak felül. Sereggé tömörülnek, és úgy támadnak - idézte a gazdasszonyt a brit Metro újság, amelynek honlapján (www.metro.co.uk) videón is látható, ahogy Ci - amúgy nem létező tekintélyére fittyet hányva - elfut a birkák elől. Használhatatlansága ellenére a kutyától nem válna meg gazdasszonya, jóllehet ő sokkal többet terelhet nyájat juhászkutyája juhfóbiája miatt.    Élőben Bath-hoz közel, Langridge-ben lehet megcsodálni az antihős Cit.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés