CoolPolitika.hu

A Nemzetközi Űrállomásra indul a SpaceX Dragon űrhajója

2011  //  Aug  //  27  //  MTI

A Nemzetközi Űrállomásra indul a SpaceX Dragon űrhajójaTeherszállító próbamisszióra küldik november 30-án a Dragon űrhajót, amely több mint egy héttel elindítása után rákapcsolódik a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentette be hétfőn a kaliforniai Hawthorne-ban a rakétákat és űrhajókat gyártó SpaceX magáncég.

Az Egyesült Államok Nemzeti Űrhajózási és Űrkutatási Hivatala (NASA) azt tervezi, hogy űrsikló-flottájának idei "nyugállományba helyezése" után négy-öt évvel a SpaceX-hez hasonló, teher- és utasszállító űrhajók kifejlesztésén dolgozó amerikai magánvállalatokat bízza majd meg asztronautái és a felszerelésük szállításával. Addig az orosz Szojuz űrhajókon bérel helyet magának.  A Dragon volt az első magánűrhajó, amely tavaly decemberben Föld körüli pályára állt, majd visszatért. A tesztrepülésen a Dragonnal dokkolási manővereket is szimuláltak.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés