CoolPolitika.hu

A németek Obamára szavaznának

2012  //  Nov  //  06  //  MTI

A németek Obamára szavaznánakA németek 80 százaléka a demokrata párti Barack Obamára szavazna, ha részt vehetne az amerikai elnökválasztáson, kihívójára, a republikánus Mitt Romneyra pedig csupán 3 százalék adná a voksát - mutatta ki az Allensbach közvélemény-kutató intézet.

Az intézet az amerikai elnökválasztáshoz időzített felmérésében áttekintette az utóbbi bő négy év adatait is, amelyek azt mutatják, hogy Barack Obama mindig is rendkívül népszerű volt Németországban. Első kampánya idején, 2008 nyarán például a németek 77 százaléka támogatta a demokrata párti politikust. A választási győzelem után az "Obama-mánia" tovább fokozódott és 2009 júliusában elérte a tetőpontját, akkor 87 százalékos volt az amerikai elnök támogatottsága Németországban.

 

Obama népszerűsége időközben némileg alábbhagyott, de még így is rendkívül magas, ezt mutatja például az, hogy elnöki tevékenységét a németek 72 százaléka kedvezően ítéli meg, és csupán 7 százalék értékeli negatívan a munkáját.    A kedden bemutatott reprezentatív felmérésben megkérdezettek 50 százaléka szerint Németország számára is fontos, hogy ki az elnök az Egyesült Államokban, és az így vélekedők 88 százaléka úgy érzi, Németországnak az lenne jó, ha újabb négy évig Barack Obama lenne a Fehér Ház lakója.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés