CoolPolitika.hu

A nagymamák támogatják gyerekeiket

2011  //  Ápr  //  20  //  MTI

A nagymamák támogatják gyerekeiketAz Egyesült Államokban is sok nagyszülő támogatja pénzzel is felnőtt gyerekét és vigyáz unokáira: a nagymamakorba került úgynevezett baby-boom nemzedék több mint fele ilyen gondoskodó.

Ez a 46-65 év közötti generáció ugyanakkor sokkal önállóbb volt, 25 éves korára 86 százaléka teljesen függetlenné vált szüleitől, és egyfajta életkudarcként élte volna meg, ha visszakényszerül a családi fészekbe. Az ő gyerekeik között viszont sok akad, aki vissza-visszaköltözik felnőttként is a szülőkhöz, bár csak átmenetileg. A II. világháborút követő két évtizedben született - mostanra - nagymamák bő fele segíti rendszeresen pénzzel gyerekei megélhetését, és 60 százalékuk vigyáz szükség szerint unokáira. A felmérést a The Kitchen Group nevű floridai közvélemény-kutató cég végezte, 441 asszonyt kérdezett meg. Sokuk nyilatkozott úgy, hogy bűntudattal küszködött, amiért gyerekét nem "főállású" anyaként nevelte, mert karriert - is - akart.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés