CoolPolitika.hu

A milliomos jutalmazná a jó ötleteket

2010  //  Aug  //  13  //  MTI

A milliomos jutalmazná a jó ötleteketKereken egymillió ausztrál dollárt nyerhet az, akinek van egy jó ötlete a világszintű népesség- és gazdasági növekedés megállítására.

A díjat Dick Smith ausztrál milliomos szerdán tűzte ki. Az a megvalósítható tervezet lesz a győztes, amely segít a világ népességnövekedésének megállításában - Smith szerint ez csak a ma jellemző gazdasági növekedési modellel való szakítás útján kivitelezhető. A milliomos a díjat William Wilberforce brit politikusról nevezte el, aki kétszáz évvel ezelőtt harcba szállt a rabszolgaság ellen, holott más politikusok akkor úgy vélték, annak eltörlése a világgazdaság összeomlásához vezethet.

 

-Szükségünk van egy Wilberforce-díjasra, hogy megszüntessük a jelenkor rabszolgaságát: az exponenciális növekedéstől való nevetséges függésünket. Egyébként holdkóros módjára a katasztrófába rohanunk - fejtette ki Smith Sydneyben, ahol bemutatta a nyereményt, a százdollárosokkal teli koffert. A feltételek szerint a mások által indított jelöltnek harminc év alattinak kell lennie és a nyilvánosság előtt is be kell tudnia mutatni tervezetét.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés