CoolPolitika.hu

A megszorítások ellenére a lakosság támogatja a kormányt

2010  //  Okt  //  12  //  MTI

A megszorítások ellenére a lakosság támogatja a kormánytA rendkívül szigorú takarékossági intézkedések és az adóemelések ellenére a görög lakosság a Jeórjiosz Papandreu miniszterelnök vezette kormány mögött áll. Ez tűnt ki abból a közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit helyi idő szerint vasárnap este hozták nyilvánosságra.

A felmérés szerint a kormányzó szocialistákat a lakosság 42,5 százaléka támogatja, míg az ellenzéki konzervatívok támogatottsága 28 százalékos. A gazdaság jövőjét a görögök többsége borúlátóan ítélte meg. Minden második állampolgár annak a nézetnek adott hangot, hogy az ország gazdasági, illetve pénzügyi helyzete tovább rosszabbodik. A megkérdezettek háromnegyede vallotta azt, hogy a válságot már most erősen érzi pénztárcáján, és minden korábbinál takarékoskodóbbá vált.

 

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap idén májusban 110 milliárd eurós rendkívüli hitellel segítette ki az államcsőd szélére jutott Görögországot. Ellentételként a költségvetés szanálása érdekében drasztikus takarékossági intézkedéseket követeltek Athéntől. Az elhúzódó recesszió ellenére a görög kormány az elmúlt időszakban arról számolt be, hogy a költségvetés szanálása terén előrelépés történt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés