CoolPolitika.hu

A második párttitkár lett öngyilkos

2012  //  Feb  //  18  //  MTI

A második párttitkár lett öngyilkosÖngyilkosságot követett el a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány Saokuan (Shaoguan) városának kerületi párttitkára - jelentette a kínai média a helyi pártbizottság közlésére hivatkozva pénteken. 2010-ben a kerület korábbi párttitkára végzett magával.

A közlemény szerint Saokuan (Shaoguan) város Vucsiang (Wujiang) kerületének első embere Szu Li (Su Li), aki egyben a városi népi gyűlés állandó bizottságának elnöke is volt, pénteken reggel otthonában akasztotta fel magát. A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását. Az esetnek külön jelentőséget ad, hogy 2010 októberében a Hszinhua hírügynökség arról számolt be, hogy Vucsiang kerület pártbizottságának volt titkára Vu Hszue-hszin (Wu Xuexin) egy szombati napon lezuhant a helyi kormányzati épület hetedik emeletéről.

 

A rendőrség búcsúlevelet nem talált, de azonnal kizárta az idegenkezűséget. Kérdésként merült fel, hogy Vu, aki évekkel korábban, 2006 és 2008 között volt a kerület vezetője, mit keresett szombaton az épületben. A helyi pártbizottság napokon belül közleményben tudatta, hogy az 58 éves Vu öngyilkosságot követett el, stresszes állapotban volt, depressziótól szenvedett, s egy barátjával anyagi természetű vitája volt. 

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés