CoolPolitika.hu

A legboldogabb amerikai

2011  //  Már  //  10  //  MTI

A legboldogabb amerikaiHosszas kutatás után meglelték a legboldogabb embert az Egyesült Államokban.

A kutakodást a Gallup intézet vezetésével végezték, három éven át térképezték fel az Egyesült Államokban az emberek érzelmi állapotát, munkahelyi elégedettségét, étrendjét, egészségét, feszültségszintjét és egyebeit. A végeredmény: egy 65 éves, kínai-amerikai férfi a legboldogabb, aki Hawaii fővárosában, Honoluluban él. Alvin Wong a neve, nős, 176 centiméter magas, évi 120 ezer dollár (24 millió forint) a jövedelme, saját - egészségügyi - cége van.

 

-Filozófiám szerint, ha nem tudsz nevetni magadon, akkor az élet meglehetősen borzalmas - idézte a férfi a The New York Times című amerikai lap. A hároméves boldogságfirtató munka eredményeként elkészült az Egyesült Államok boldogságtérképe is. Eszerint a legboldogabb állam - ahol arányosan a legtöbb elégedett ember él - Hawaii. Utána Wyoming, Észak-Dakota, Alaszka és Colorado a sorrend. A legkevésbé boldog szövetségi államok: Nyugat-Virginia, Alabama, Kentucky, Mississippi.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés