CoolPolitika.hu

A közösségi portálon is keresik a merénylő cinkosait

2010  //  Dec  //  19  //  MTI

A közösségi portálon is keresik a merénylő cinkosaitA svéd nyomozók a Facebook közösségi portálon is kutatnak a stockholmi öngyilkos merénylő lehetséges cinkosai után.

A svéd biztonsági rendőrség (SAPO) szóvivője elmondta, hogy minden nyomot megvizsgálnak, beleértve a Facebook oldalán fellelhető baráti kapcsolatok hálózatait is. A nyomozók szerint egyelőre azonban túl korai lenne kijelenteni, hogy ezen a szálon azonosítani lehet majd a merényletet elkövető iraki származású férfi, Taimour Abdulwahab esetleges tettestársait.

 

A Dagens Nyheter című svéd napilap az Internet Haganah nevű izraeli honlapra hivatkozva arról írt, hogy Abdulwahab a Facebookon közvetetten kapcsolatban áll az amerikai Samir Khannal, egy dzsihádista internetes oldal feltételezett működtetőjével, aki korábban halálosan megfenyegette Lars Vilks svéd karikaturistát, aki 2007-ben egy gúnyrajzon kutyaként ábrázolta Mohamed prófétát. Az izraeli honlap szerint a közösségi portálon Abdulwahab "barátja" egy Nagy-Britanniában élő férfinak, aki pedig "barátja" Samir Khannak. A 28 éves, svéd állampolgárságú merénylő szombaton robbantotta fel magát Stockholm belvárosában. A detonációnak a támadó volt az egyetlen halottja, két járókelő könnyebben megsebesült.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés