CoolPolitika.hu

A hosszú élet titka

2011  //  Ápr  //  18  //  MTI

A hosszú élet titkaNaponta csak kétszer étkezett, és mindig éhesen állt fel az asztaltól - saját elmondása szerint ez volt a titka a 114 éves korában elhunyt Walter Brueningnak, aki a világ legidősebb férfijaként halt meg a napokban.

-Az ember hozzászokik ahhoz, hogy este semmit sem eszik, és megállapítja, mennyire jól érzi magát. Bárcsak meg tudnám értetni az emberekkel, hogy ne egyenek olyan átkozottul sokat - mondta az egykor vasutasként dolgozó amerikai férfi 2009-ben a Great Falls Tribune című lapnak. Bruening a helyi híradások szerint természetes halállal távozott csütörtökön, a montanai Great Falls Kórházban. A matuzsálem az AP amerikai hírügynökségnek további életbölcsességekkel is szolgált: -Fogadd el a változást, akkor is, ha arcul csap. Minden változás jó; Dolgozz, ameddig csak tudsz. Jól fog jönni a pénz; Segíts másoknak: minél többet teszel másokért, annál jobb formában vagy.

 

Walter Bruening 1896 szeptemberében született a minnesotai Melrose-ban; 1918-ban költözött Great Fallsba, ahol a Great Northern Railway vasúttársaságnál helyezkedett el. A világ legidősebb férfijaként a 2009 júliusában elhunyt brit Henry Allingham utóda volt. Az új korrekorder a 113 éves és 360 napos japán Kimura Jiroemon.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés