CoolPolitika.hu

A görögök is tartanak a szíriai menekültáradattól

2012  //  Júl  //  31  //  MTI

A görögök is tartanak a szíriai menekültáradattól Görögország megerősíti Törökországgal közös határszakaszának védelmét az esetleges szíriai menekültáradat miatt - derült ki a görög igazságügyi minisztérium hétfői közleményéből. A megfelelő védelem biztosítására további 1800 rendőrt vezényelnek a görög-török határra, a két ország közötti természetes határvonalra, az Evrosz folyóra pedig újabb járőrhajókat küldenek.

A görög-török határon keresztül már több százezer afrikai és ázsiai bevándorló lépett be illegálisan az Európai Unió területére. A görög hatóságok munkáját több hónapja a Frontex uniós határvédelmi ügynökség alkalmazottai is segítik. Az utóbbi hetekben Antonisz Rupakiotisz görög igazságügyi miniszter többször is kijelentette, hogy országa a nemzetközi bírálatok ellenére ragaszkodik a görög-török határszakaszon egy majdnem 11 kilométer hosszú kerítés megépítéséhez, amire Athén szerint az illegális migráció megfékezése miatt van szükség. A kerítés a tervek szerint október elejére készül el.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés