CoolPolitika.hu

A franciák is beszállnak a versenybe

2012  //  Már  //  13  //  MTI

A franciák is beszállnak a versenybeMég ki sem nyitotta kapuit Londonban az Európa legmagasabb épületeként beharangozott The Shard (Üvegszilánk) nevű felhőkarcoló, de a franciák már most bejelentették igényüket a megtisztelő címre, és hozzáláttak saját, rekorddöntő ikertornyaik megépítéséhez.

A Hermitage Plaza névre keresztelt toronypáros építési engedélyét a héten hagyta jóvá az illetékes párizsi hatóság. A brit Foster and Partners nevű építészeti iroda tervei alapján készülő 322 méteres felhőkarcolók 12 méterrel lesznek magasabbak a brit főváros égimeszelő üvegszilánkjánál. Az irodáknak, luxus apartmanoknak, bevásárlóközpontoknak és szállodának otthont adó épületpáros a francia főváros nyugati részében fekvő La Défense nevű üzleti negyedben fog magasodni - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).

 

A Cityn kívül, London Southwark városrészében, a Temze déli partján épülő The Shard munkálatai 2009 februárjában kezdődtek meg. A 450 millió font (157 milliárd forint) körüli beruházás már most Európa legdrágább építkezési munkálata. A híres olasz építész, Renzo Piano tervei alapján készülő 310 méter magas üvegtorony munkálatai a tervek szerint idén májusban érnek véget, és az épület várhatóan jövőre nyitja meg a kapuit. A 87 emeletes ultramodern épület 360 fokos panorámát kínál a városra. A London világvárosi státuszát szimbolizáló üvegtorony diadal azonban tiszavirág életű lesz. A párizsiak 93 emeletes büszkesége várhatóan négy év múlva készül, és ezzel hivatalosan is a Hermitage Plaza lesz Európa legmagasabb épülete.    A világ jelenlegi legmagasabb épülete a 828 méteres dubaji Burdzs Kalifa.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés