CoolPolitika.hu

A fogyatékkal élők helyzetét leginkább könnyítő város

2011  //  Dec  //  23  //  MTI

A fogyatékkal élők helyzetét leginkább könnyítő városAusztria festői városa, Salzburg nyerte el a 2012. évi, úgynevezett Access City díjat, amellyel az Európai Unió és az Európai Fogyatékosügyi Fórum a fogyatékkal élők életet minden akadálytól leginkább mentesíteni igyekvő városokat ismeri el.

Az Európai Bizottság a nyertest csütörtökön bejelentve elismerően nyilatkozott Salzburgnak "a megközelíthetőség javítása iránti hosszan tartó elkötelezettségéről, ezzel kapcsolatos összehangolt megközelítéséről, valamint a fogyatékossággal élők közvetlen részvételével elért fantasztikus eredményekről". A nemzetközi zsűri az "épített környezet és közterek, közlekedés és kapcsolódó infrastruktúra, tájékoztatás és kommunikáció (ideértve az új technológiákat is), közcélú létesítmények és közszolgáltatások" kategóriáját figyelembe véve dönt a nyertesről. A díjat először tavaly ítélték oda, akkor a spanyolországi Ávila városa nyert. Idén döntős volt még a lengyelországi Krakkó, a németországi Marburg és a spanyolországi Santander. Dicséretben részesítette a zsűri a franciaországi Grenoble-ot, a szlovén fővárost, Ljubljanát, a csehországi Olomoucot és a spanyol Terrassát.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés