CoolPolitika.hu

A fellendülés első jelei az európai acéliparban

2010  //  Feb  //  05  //  MTI

A fellendülés első jelei az európai acéliparbanMár látszanak a fellendülés első jelei az európai acéliparban, mert bár az építőipar változatlanul gyengélkedik, az autó-és gépiparban már bíztatóak a kilátások - közölte csütörtökön az Eurofer ágazati szakmai szövetség.

Az acélipar egyike azoknak az ágazatoknak, amelyeket igen erősen sújtott a recesszió, az Eurofer becslése szerint a felhasználás 35 százalékkal esett vissza az előző évhez képest. Az idén már 12,5 százalékos növekedést prognosztizál a szervezet. A nemzetközi szervezet szerint az acél nagy felhasználóit jelentő iparágak kibocsátása az idén 0,6 százalékkal, jövőre 3,5-4 százalékkal növekedhet, s ennek megfelelően emelkedhet acéligényük is.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés