CoolPolitika.hu

A feledékenység gyógyírját keresik

2011  //  Feb  //  27  //  MTI

A feledékenység gyógyírját keresikAz emberek egyre gyakoribbá váló feledékenységét a zaklatott, modern életvitel és az információs túlterhelés okozhatja - idézte skót kutatók megállapítását a BBC hírportálja.

A CPS Research elnevezésű intézet munkatársai tanulmányukhoz olyan 50 és 80 év közötti embereket keresnek szerte Skóciában, akik már tapasztalták magukon a feledékenység jeleit. A résztvevők a vizsgálatban memóriatesztek sorozatát töltik majd ki, és az önkénteseknél egy Alzheimer-kórban használt szert, a memantint kezdik alkalmazni alacsony dózisban. A glasgow-i székhelyű kutatók az "elfoglalt életmód szindróma" elnevezést adták annak a tünetcsoportnak, amelyben a feledékenység nem éri el a demencia mértékét, ám a mindennapi életben több apró zavart okozhat.

 

Ilyen például, amikor valaki rendszeresen elfelejti, hová tette kulcsát, hol hagyta a poharát vagy nem ugrik be ismerősének a neve. A szakemberek szerint ezt a típusú feledékenységet a zaklatott életvitel okozza, az, hogy folyamatosan újabb és újabb információk bombázzák az embereket, szól a mobiltelefon, a televízió, a rádió, ülnek az internet előtt. Mint Alan Wade, a tanulmányt tervező egyik kutató elmondta, az információs túlterheltség miatt korábbi életkorban jelentkezik a feledékenység, mint korábban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés