CoolPolitika.hu

A diplomáciai postában is keverik Ausztriát és Ausztráliát

2011  //  Feb  //  28  //  MTI

A diplomáciai postában is keverik Ausztriát és AusztráliátA két ország a nevén túlmenőn legfeljebb annyiban hasonlít egymásra, hogy ugyanolyan messze van Ausztriától Ausztrália, mint fordítva.

Ausztriát és Ausztráliát sok ember keveri össze, és még a diplomáciai postai küldeményeknél is előfordul, hogy a másik címére érkeznek.Amúgy az egyiknek még tengerpartja sincs, a másikat meg csak tenger határolja, az egyik az északi féltekén van, a másik a délin, az egyik tele van fenyőfával, de nincs kenguruja - csak állatkertben -, se sivatagja, a másikban hemzsegnek a kenguruk és területének nagy része sivatag.

 

A semmiben sem hasonlítás ellenére még a külügyminisztériumok postája is keveredik a mindössze kétbetűs néveltérés okán. Az ausztráliai diplomácia vezetője gyakran kap olyan küldeményt, amelyet osztrák kollégájának szántak, és Bécsbe is érkezik a külügyminisztériumba olyan levél, melyet rögtön küldhetnek tovább Ausztráliába. A G20 - 20 fejlett ország - tavalyi, szöuli találkozóján a szervezők véletlenül osztrák népviseletbe öltöztették az Ausztráliát jelképezni hivatott modellt - aztán sürgősen korrigáltak.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés