CoolPolitika.hu

A diákok külföldinek álcázva felvételiznek az egyetemekre

2010  //  Jan  //  14  //  MTI

A diákok külföldinek álcázva felvételiznek az egyetemekreKülföldinek álcázzák magukat az egyetemi felvételin a kínai diákok, hogy nagyobb esélyük legyen a sikeres vizsgára.

A csalók hamisított külföldi útlevelet vásárolnak, méghozzá nem olcsón: 200 ezer jüan, azaz 5,4 millió forint darabja. Személyazonosságukat ezzel igazolják, de többnyire nem tudnak egy kukkot sem "hazájuk" nyelvén, és még az ország fővárosát sem képesek megnevezni. A legtöbb álkülföldi kínai diák afrikai, dél-amerikai vagy délkelet-ázsiai útlevelet szerez be.

 

Kínában nagyon nehéz bejutni tekintélyes egyetemre. A külföldieknek azonban jóval lejjebb teszik a lécet a vizsgán, mert sok egyetem szeretné elérni, ha campusai nemzetközi jellegűek lennének - írta a Global Times című kínai lap.    Hogy hányan csaltak eddig, arra nem tért ki, de arra igen, hogy az oktatási minisztérium szigorított az ellenőrzésen: immár bizonyítékot követel a külföldi diákoktól arra, hogy legalább négy éven át hazájukban éltek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés