CoolPolitika.hu

A Costa Concordia egyes vezetői ellen is vádat emeltek

2012  //  Feb  //  23  //  MTI

A Costa Concordia egyes vezetői ellen is vádat emeltekA január 13-án zátonyra futott Costa Concordia négy tisztje és a Costa Crociere hajótársaság három illetékese, köztük a cég alelnöke ellen is vádat emelt a hajószerencsétlenséggel foglalkozó olasz ügyészség.

Hét személy ellen emelt vádat nem szándékos emberölés, hajószerencsétlenség okozása és a hajózási hatóságok értesítésének mulasztása miatt az ügyben illetékes grossetói ügyészség. Az ügyészség korábban egyedül Francesco Schettino kapitány és Ciro Ambrosio első tiszt ellen emelt vádat. Az újabb lépés a Costa Concordián a baleset pillanatában szolgáló további négy tisztre vonatkozik és a Costa Crociere hajótársaság három illetékesére, akik január 13-án este a szárazföldről álltak kapcsolatban a több mint négyezerkétszáz embert szállító óceánjáró parancsnoki fedélzetével. A sziklának ütközött Costa Concordia utasai és legénysége közül 32 személy vesztette életét.

 (MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés