CoolPolitika.hu

A brit uralkodó liftkalandja

2012  //  Már  //  21  //  MTI

A brit uralkodó liftkalandjaNem várt utazással lepte meg kedden a brit uralkodót és férjét a londoni parlament megbokrosodott liftje.

A 86 esztendős II. Erzsébet királynő, aki 1952. február 6. - édesapja, VI. György király halálának napja - óta áll uralkodóként a monarchia élén, trónra lépésének 60. évfordulós, vagyis gyémántjubileumi rendezvénysorozata egyik kiemelkedő mozzanataként beszédet tartott az alsóház és a Lordok Háza tagjai, valamint a kormány és a brit közélet vezető személyiségei előtt a brit parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban. A beszédet a parlament főépületében fogadás követte az uralkodói házaspár tiszteletére, majd a királynő és 91 esztendős férje, Fülöp edinburghi herceg lifttel próbált volna alászállni a földszintre, ahol járművük várta őket.

 

A BBC parlamenti forrásokat idéző beszámolója szerint azonban a lift mindenki nagy meglepetésére nem lefelé, hanem felfelé indult, egy emelettel feljebb megállt és kinyílt az ajtaja. A felvonóra ott várakozó egyik felsőházi képviselő nem kis meglepetéssel nyugtázta, hogy kikkel került hirtelenjében szembe. Az ajtó ezután bezárult és a lift elindult - de ismét felfelé, és ezúttal a harmadik emeleten, a parlamenti levéltár szintjén kötött ki. A királyi pár liftje rövid várakozás után megindult lefelé, ám csak addig az emeletig jutott vissza, ahonnan eredetileg elindult.    Mindezek után - negyedik kísérletre - a felvonó végre hajlandó volt a brit uralkodót és férjét a földszintig szállítani, ahol a királynő és az agg herceg végre kiszállhatott. A Lordok Háza és a Buckingham-palota a BBC kérdésére kedd estig nem volt hajlandó kommentálni az incidenst.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés