CoolPolitika.hu

A brazil kormány belátta hiányosságait

2010  //  Júl  //  02  //  COOLPOLITIKA

A brazil kormány belátta hiányosságaitA halálos áldozatokkal is járó áradások június végén rávilágítottak, hogy a brazil kormány igen nagy hiányosságokkal küszködik a természeti katasztrófák elhárítását tekintve.

A véget nem érő esőzések miatt a folyók, patakok megáradtak, 57-en haltakmeg, 69-en tűntek el, és több, mint 300 ezren maradtak fedél nélkül, menekültek el más vidékre. 30 ezer ház vált lakhatatlanná, az esőzések több ezer kilométer utat tettek tönkre és 140 hidat sodort el a víz. Az emberi és anyagi károk kevésbé lennének ilyen súlyosak, ha a kormány és így a lakosság is fel lett volna készülve a természeti katasztrófára.

 

Az évnek ebben a szakaszában mindig hatalmas viharok tombolnak Brazíliában, azonban a leginkább veszélyeztetett területeket nem figyelte műhold, pedig annak segítségével3-5 napos előrejelzést is kaphattak volna, és evakuálhatták volna a területet, mielőttbekövetkezett a baj.

 

A legveszélyeztetettebb területeken bár vannak meteorológiai állomások, a települések közötti kommunikáció rossz, a riasztási rendszer nem működik. Brazíliában sok otthonépül közvetlenül a folyópartra, rossz minőségű anyagokból, amelyek nem állnak ellen természet erejének. A katasztrófa után most megkezdődtek a helyreállítási és újjáépítési munkálatok, valamint a kormány is belátta hiányosságát, remélhetően lesznek változások ezen a téren is.

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés