CoolPolitika.hu

8 milliárd dollár körüli az orosz fegyverexport

2009  //  Máj  //  15  //  MTI

8 milliárd dollár körüli az orosz fegyverexportIdén valószínűleg nem nő Oroszország fegyverexportból származó bevétele, ami 8 milliárd dollár körüli lesz - nyilatkozta az orosz fegyverexportáló állami cég, a Rosoboronexport egyik vezetője.

Tavaly rekord szintre, 8,35 milliárd dollárra emelkedett az orosz fegyverkivitel. A fegyvergyártó cégek azonban már hosszabb ideje figyelmeztetnek arra, hogy komoly befektetésekre van szükség a kutatás terén és a termelési kapacitás növelése céljából.

 

A Rosoboronexport illetékese szerint nem sikerül megismételni a tavalyi bevételt, ami azonban így is 8 milliárd dollár körüli lesz. A közelmúltban annak a cégnek a vezetője, amely a Rosoboronexport vállalatot felügyeli, azt mondta, hogy a fegyvergyártó cégek harmada a csőd szélére került, mert a globális pénzügyi válság miatt megdrágultak a hazai hitelek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés