CoolPolitika.hu

7447 fertőzött Nagy-Britanniában

2009  //  Júl  //  07  //  MTI

7447 fertőzött Nagy-BritanniábanEgy nap alatt hárman haltak meg az új influenzavírus fertőzöttjei közül Nagy-Britanniában.

Hétfő estig két fiatal lány és egy férfi haláláról számolt be a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS). A nap folyamán, korábban még egy halottról hangzott el hivatalos bejelentés. Nagy-Britanniában a hétfői három esettel hétre nőtt azoknak a száma, akik a fertőződés után haltak meg, de az NHS szakértői hangsúlyozzák, hogy mindegyiküknek egyéb, súlyos betegsége is volt. Az egészségügyi szolgálat szerint a betegek zöme enyhe tünetekkel esik át a fertőzésen, és még körzeti orvosát sem kell felkeresnie.

 

A legfiatalabb áldozat egy hatéves kislány, aki közelebbről nem részletezett, ritka, életveszélyes betegséggel született, és Birminghamben halt meg. Nagy-Britanniában hétfő estig 7447-en fertőződtek bizonyítottan a H1N1 vírustörzzsel, közülük csaknem kétezren Londonban. Andy Burnham angol-walesi egészségügyi miniszter a múlt héten kijelentette: az ismertté váló esetek száma hetente kétszereződik, és ha ez a folyamat tartós marad, a nyár végére napi 100 ezer új brit fertőzöttel lehet számolni.

 

Ebben a helyzetben az egészségügyi szervek már nem a járvány kordában tartására, hanem a legelesettebbek védelmére összpontosítanak. A körzeti orvosok most már nem írnak fel minden H1N1-fertőzöttnek vírusellenes gyógyszereket, hanem csak azoknak, akik egyéb egészségügyi problémáik miatt veszélyeztetettek. A H1N1 vírustörzshöz köthető első nagy-britanniai halálesetet június közepén jelentették be.

 

A 38 éves Jacqueline Fleming a nyugat-skóciai Glasgow egyik kórházában hunyt el. A skót egészségügyi minisztérium akkori közlése szerint a páciens - aki az új influenzavírus első európai halálos áldozata volt - a fertőzésen kívül egyéb betegségekben is szenvedett. Jacqueline Fleming halála előtt két héttel koraszülött kisfiúnak adott életet. Jack három hónappal a rendes idő előtt született, és alig egy nappal édesanyja halála után ő is meghalt a glasgow-i kórházban.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés