CoolPolitika.hu

50 milliós hitelgarancia a kormánytól a Quellének

2009  //  Jún  //  25  //  MTI

50 milliós hitelgarancia a kormánytól a QuellénekNémet kormányforrásoktól szerzett szerdai értesülések szerint a Quelle csomagküldő kereskedelmi nagyvállalat 50 millió eurós hitelgaranciát kapott a központi és a helyi, azaz a bajor és a szászországi kormányzattól.

A Quelle az Arcendor nevű vállalat csődje miatt került bajba, ez tulajdonolja a csomagküldőt és Németország egyik legnagyobb áruházi láncát, a Karstadtot is. Német kormányforrások szerint lehetséges, hogy a szövetségi állam a fentieken kívül további támogatást is ad, a friss segítség egyelőre biztosíthatja a Quelle működését.

 

Június elején kért csődvédelmet az Arcandor, akkor a Quellénél mintegy 8000 alkalmazott sorsa vált bizonytalanná. Felmerült, hogy az Arcandor, illetve annak egy része a Metro áruházlánccal olvad össze.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés