CoolPolitika.hu

35 millió font családtervezésre

2011  //  Nov  //  30  //  MTI

35 millió font családtervezésreNagy-Britannia 35 millió fonttal segítené a szegény országokat a családtervezésben - írta a The Guardian című brit napilap internetes oldalán kedden.

Stephen O,Brien, a nemzetközi fejlesztésekért felelős brit miniszter Dakarban, a világ eddigi legnagyobb családtervezési konferenciáján jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy London célja a lányok és a nők középpontba helyezése a fejlesztési politikában. Az összeget fogamzásgátló szerekre, oktatásra és a nem kívánt, illetve szakszerűtlenül megszakított terhességek visszaszorítására fordítják. A pénzzel több mint 2 millió nem kívánt terhességet és 220 ezer kockázatos abortuszt lehet elkerülni, mintegy 3700 nő élete menthető meg. Nagy-Britannia a fejlődő országok egyik legbőkezűbb donora családtervezés tekintetében, és szerepvállalását tovább növelte az után, hogy az Egyesült Államok engedett az abortuszellenes lobbinak, és megtagadta azon szervezetek segélyezését, amelyek bármilyen szinten érintettek voltak terhesség-megszakításban.

 

A 35 millió font nagy részét fekete-afrikai programokra fordítják. Míg Nagy-Britanniában a nők 82 százaléka fér hozzá a modern fogamzásgátló szerekhez, Maliban ez az arány 8 százalék, Csádban pedig mindössze 1,7 százalék. Eközben a 15 milliós Nigerben a nők 60 százalékát 15 éves kora előtt adják férjhez. A világban minden második percben meghal egy nő terhesség vagy szülés következtében, a halálesetek 99 százaléka fejlődő országokban történik.

http://www.guardian.co.uk/global-development/2011/nov/29/uk-pledge-money-for-family-planning

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés