CoolPolitika.hu

30 napi menetelés

2010  //  Máj  //  03  //  COOLPOLITIKA

30 napi menetelésA szombaton Párizsban zajlott tüntetések után a bevándorlók gyalog szelik át Franciaországot, hogy a kormány végre szabályozza jogi helyzetüket.

Közel száz ember indult útnak a tüntetések után, hogy megtegyék a nagyjából 1000 kilométeres utat a fővárosból Nizzáig. Az út körülbelül egy hónapig, tehát május végéig fog tartani. Egy videós csapat is kíséri majd a bevándorlókat, akik napi szinten frissítik az információkat, audioblogot készítenek és a DailyMotion oldalára is felkerülnek majd az út közben készült videók.

 

A menetelők a tervek szerint éppen akkor érkeznek majd meg Nizzába, amikor az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő francia-afrikai csúcstalálkozó zajlik, május 31. és június 1-je között. Az úttal egy időben több tüntetés és találkozó is lesz nagyobb francia városokban, például Lyonban és Marseilleben is.

 

Több francia szervezet is támogatja az utat, ezenkívül több politikai párt is csatlakozott a programhoz, közöttük van a francia Szocialista Párt és az NPA (az Új Antikapitalista Párt).A bevándorlással, annak szabályaival foglalkozó miniszter reméli, hogy ez nem csak nemzeti, hanem nemzetközi szinten is felhívja a figyelmet a problémára.
(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés