CoolPolitika.hu

24 millió amerikai száll repülőre

2012  //  Nov  //  08  //  MTI

24 millió amerikai száll repülőreA hálaadási ünnep szezonjában 24 millióan szállnak repülőre az Egyesült Államokban, 150 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor - közölte csütörtökön az Airlines for America (A4A) légiközlekedési szövetség.

A hálaadás napja idén november 22-re esik, és az A4A becslése szerint a november 16. és 27. közötti időszak legforgalmasabb napjain a repülőgépek kihasználtsága megközelítheti a 90 százalékot. A legtöbben, várhatóan 2,4 millióan, 25-én fognak repülni, a járatok száma ugyanakkor nem fogja elérni a tavalyit. Magán az ünnepnapon "csak" 1,3 millióan kelnek útra. A várható zsúfoltság ellenére az utasok 78 százaléka még nem foglalta le a jegyét, a szállodáját és a bérautóját - közölte az internetes foglalásokra szakosodott Hotwire.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés