CoolPolitika.hu

140 amerikai bank ment tönkre idén

2009  //  Dec  //  21  //  MTI

140 amerikai bank ment tönkre idénHét újabb amerikai bank pénteki bezárásával az idén már 140-re emelkedett az Egyesült Államokban azoknak a pénzintézeteknek a száma, amelyek tönkrementek a pénzügyi válság miatt. Az áldozatok most is többnyire kisebb pénzintézetek.

A hét most bezárt bank vagyona összesen mintegy 14 milliárd dollár volt. A fizetésképtelenség azonban - csakúgy mint a korábbi amerikai bankcsődök esetében - nem jelenti a bankok végleges megszűnését, máris új  vevő veszi meg a pénzintézeteket. Most mind a hét bankot az állami betétbiztosítási hatóság (FDIC) vette át.

 

A fizetésképtelenséget jórészt hétvégén jelentik be, hogy legyen idő hétfőig az új tulajdonos neve alatt újranyitni a bankokat.    Az amerikai állami betétbiztosítási alap a 8.300 amerikai bank körében a jövőre még az ideinél is több csőddel számol. Tavaly egész évben csupán 25 bankcsőd volt az Egyesült Államokban, ezt a számot az idén már áprilisban elérték. A válságot megelőzően, 2007-ben, csupán három amerikai bank ment csődbe, míg 2006-ban és 2005-ben egy sem.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés