CoolPolitika.hu

Szigorúbb büntetés a szurkolóknak

2011  //  Nov  //  14  //  MTI

 Szigorúbb büntetés a szurkolóknakLengyelországban hatályba lépett a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra vonatkozó törvénymódosítás, amely többek közt feljogosítja a rendőrséget a közbiztonságot veszélyeztető szurkolók személyes adatainak gyűjtésére és feldolgozására.

Bronislaw Komorowski államfő szeptember 22-én írta alá a tömegrendezvények biztonságáról rendelkező törvény módosítását, amely eredményesebb hatósági fellépést tesz lehetővé a stadionhuliganizmus ellen olyan nagy sporteseményeken, mint amilyen a 2012-es, Ukrajnával közösen rendezendő Eb. Az európai szövetség (UEFA) kérésére a hatóságok ellenőrzik a belépőjegyeket, a vásárlók személyes adatait, de a névre szóló jegyeken kizárólag a szektor és a hely száma lesz feltüntetve.

 

A szigorítások egy része - többek között a veszélyes, illetve a személyazonosítást akadályozó tárgyak használatára, a rendezvény leállítására vonatkozó szabályozások - januártól lépnek életbe. Veszélyes eszközök, kés és éles tárgyak birtoklása szabadságvesztéssel vagy 3 ezer zloty (kb. 210 ezer forint) pénzbírsággal büntethető. Büntetendő az egyik szektorból a másikba való átjárás vagy a stadionba való illegális belépés is. A meccseken legfeljebb 3,5 százalék alkoholtartalmú szeszesitalok árusíthatók, kivéve a nagy kockázatú rendezvényeket, ahol ez sem megengedett. Az előírás megszegőit szabadságvesztésre vagy legkevesebb 2 ezer zloty (140 ezer forint) pénzbírságra ítélhetik. Az arc eltakarásáért ugyancsak szabadságvesztés vagy pénzbírság jár.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés