CoolPolitika.hu

Répát kapnak cigaretta helyett

2011  //  Jún  //  03  //  MTI

 Répát kapnak cigaretta helyettRépát kapnak cigaretta helyett a rabok Új-Zéland egyik börtönében, hogy felkészüljenek a július elsejétől érvénybe lépő dohányzási tilalomra.

Invercargill börtöne répáztatja rabjait - persze csak a dohányzókat. A napi fejenkénti adag két réparúd, amelyet igyekeznek a konyhások egyformára, és lehetőleg cigaretta méretűre faragni. Egy öles répából szűk doboznyi "répacigi" telik ki, 16 szál. -Ha van valami a szájukban, akkor kevésbé keresgélnek majd cigaretta után - foglalta össze a kezdeményezés elméleti alapját és reményét Beven Hanlon, a szigetország büntetésvégrehajtási szövetségének elnöke. A július 1-től érvényes dohányzási tilalom a börtönőrökre nem vonatkozik, de ők is csak a szabadban gyújthatnak rá - adta hírül a Southland Times című új-zélandi lap.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés